Stichting Pedagogiekontwikkeling 0 - 7
Roggeveenstraat 2
2518 TP Den Haag
Telefoon 070 8209650
P07 Logo

Reggio Emilia Netwerk

Er is landelijk een enorme belangstelling voor de Reggio Emilia benadering. Pedagogiek 0-7 krijgt veelvuldig verzoeken voor het verstrekken van informatie en het begeleiden van kindercentra en basisscholen bij deskundigheidsbevorderings- en inhoudelijke vernieuwingstrajecten. Wij zien het dan ook als onze opdracht de, door onderzoek en experiment, opgebouwde kennis en ervaring, wat betreft pedagogiserings-, veranderings- en kwaliteitsverbeteringprocessen, uit te dragen en toegankelijk te maken voor anderen. Wij doen dit in de vorm van lezingen, werkbezoeken en studiedagen.

Point of reference Reggio Emilia

Volgens afspraak met Reggio Children is Pedagogiek 0-7 de officiƫle partner in Nederland. Wij geven hieraan inhoud door:

  • het geven van informatie, werkbezoeken, lezingen en introducties
  • de mogelijkheid tot levering van Reggio literatuur
  • integratie en uitdragen van het belang van deze benadering wat betreft de educatie van kinderen van 0 tot 7 jaar
  • organisatie van studiereizen naar Reggio Emilia
  • het overzicht houden en het bundelen van de diverse Reggio initiatieven in het land onderhouden van de contacten met Reggio Children

Reggio netwerk

Pedagogiek 0-7 streeft naar een blijvende betrokkenheid met diverse scholen en kindercentra middels een op te zetten Reggio netwerk 0-7. Een dergelijk netwerk is in opbouw, indien u interesse heeft deel te nemen aan dit Reggio netwerk kunt u dat hier aangeven.